het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 07-09-06, 13:10   #11
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Gabis schreef:
dekuju
moc si mi pomohla
Rádo se stalo . Pak napiš jak jsi dopadla.
Oud 07-09-06, 14:22   #12
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja jsem mela jit tez do podnikani(jen jako zamestnankyne)s manzelovym otcem ale podnikani v CR.Ale zdalo se mi to na prd hlavne kdyz nam nabidl 12 tis.korun ceskych mesicne kazdemu.To se mame roahodne lepe,tak jsem mu to musela tri mesice vysvetlovat ze v CR moc toho ted nenadela a mi nepujdeme z blata do louze.Byla by to firma s traktorama.Pro me je traktor neco jako pro chlapa makeup....to by to dopadlo.Samozrejme ze byl nastvany ale co potom az krachne nebo mu to nebude vynaset?Se zase pozeneme do NL a zase bude manzel hledat praci.Radeji ne a kdyz vidim vase zkusennosti tak tuplem ne.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 18:34   #13
Lid

Lenka B's avatar

Nationaliteit:
Tohle jsem si zjistovala u odboru FNV (vakbond), kdyz jsem chtela zmenit praci. Pokus mas smlouvu na dobu urcitou a chces odejit driv nez je uvedeno, tak to jde pouze dohodou. Zadny 2 mesice tu nevedou. Zalezi tedy na zamestnavateli, jestli te pusti driv. Jestli bude delat problemy a ty se jednoho dne neukazes, muze te hnat k soudu. Skodu, ktera mu vznikla tim, ze nemel pracovni silu, na tobe muze soudne vymahat. Asi by se mu to i povedlo.

Hodne stesti
Lenka B is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 18:45   #14
Actief Lid

Phoebe's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Lenka B schreef:
Tohle jsem si zjistovala u odboru FNV (vakbond), kdyz jsem chtela zmenit praci. Pokus mas smlouvu na dobu urcitou a chces odejit driv nez je uvedeno, tak to jde pouze dohodou. Zadny 2 mesice tu nevedou. Zalezi tedy na zamestnavateli, jestli te pusti driv. Jestli bude delat problemy a ty se jednoho dne neukazes, muze te hnat k soudu. Skodu, ktera mu vznikla tim, ze nemel pracovni silu, na tobe muze soudne vymahat. Asi by se mu to i povedlo.

Hodne stesti
I ve smlouve na dobu urcitou je vypsany paragraf na vypovedni lhutu... Pokud tomu tak neni, plati jeden mesic podle zakona, ci matematicky vypocet podle odpracovanych let u te same firmy.

Doplnek: Pokud mas "vaste dienstverband" (staly pracovni uvazek?) bez smlouvy plati taktez jeden mesic podle zakona...
Oud 07-09-06, 20:44   #15
Volwaardig Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Phoebe schreef:
I ve smlouve na dobu urcitou je vypsany paragraf na vypovedni lhutu... Pokud tomu tak neni, plati jeden mesic podle zakona, ci matematicky vypocet podle odpracovanych let u te same firmy.
no, ja ty stranky co si mi poslala dam nejdriv precist kolegyni v kancelari ucetni a pak se ji zeptam co dal.
Co se tyce soudu, toho se moc nebojim, protoze porad doufam, ze preci je to jenom otec meho pritele (jedinacek) a to by mu snad neudel . I kdyz nikdy nevis.
Kazdopadne vam dekuji
Gabis is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-09-06, 07:32   #16
Lid

Charaska's avatar

Nationaliteit:
Gabis, necekala jsem, ze budes mit takovyto problem?!!!! Nema v tom prsty i "tchyne" ? :-)
Charaska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-09-06, 08:06   #17
Volwaardig Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Charaska schreef:
Gabis, necekala jsem, ze budes mit takovyto problem?!!!! Nema v tom prsty i "tchyne" ? :-)
ahoj Jano, uprime si to nemyslim. ja ted slysim ze vsech stran ze tchan byl vzdycky takovy. :snik: . Ty vis ze jsem tchyni nikdy moc nemusela ale po tehle zkusenosti jsem obratila a nemuzu vystat tatinka . uvidime jak to dneska dopadne, vytiskal jsem si, co mi poslala Pheobe a dam mu to precist.
Gabis is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels