![]() |
|
|
#11 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
. Pak napiš jak jsi dopadla. ![]()
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
Ja jsem mela jit tez do podnikani(jen jako zamestnankyne)s manzelovym otcem ale podnikani v CR.Ale zdalo se mi to na prd hlavne kdyz nam nabidl 12 tis.korun ceskych mesicne kazdemu.To se mame roahodne lepe,tak jsem mu to musela tri mesice vysvetlovat ze v CR moc toho ted nenadela a mi nepujdeme z blata do louze.Byla by to firma s traktorama.Pro me je traktor neco jako pro chlapa makeup....to by to dopadlo.Samozrejme ze byl nastvany ale co potom az krachne nebo mu to nebude vynaset?Se zase pozeneme do NL a zase bude manzel hledat praci.Radeji ne a kdyz vidim vase zkusennosti tak tuplem ne.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Lid
|
Tohle jsem si zjistovala u odboru FNV (vakbond), kdyz jsem chtela zmenit praci. Pokus mas smlouvu na dobu urcitou a chces odejit driv nez je uvedeno, tak to jde pouze dohodou. Zadny 2 mesice tu nevedou. Zalezi tedy na zamestnavateli, jestli te pusti driv. Jestli bude delat problemy a ty se jednoho dne neukazes, muze te hnat k soudu. Skodu, ktera mu vznikla tim, ze nemel pracovni silu, na tobe muze soudne vymahat. Asi by se mu to i povedlo.
Hodne stesti |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() Doplnek: Pokud mas "vaste dienstverband" (staly pracovni uvazek?) bez smlouvy plati taktez jeden mesic podle zakona...
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Co se tyce soudu, toho se moc nebojim, protoze porad doufam, ze preci je to jenom otec meho pritele (jedinacek) a to by mu snad neudel . I kdyz nikdy nevis.Kazdopadne vam dekuji |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Lid
|
Gabis, necekala jsem, ze budes mit takovyto problem?!!!! Nema v tom prsty i "tchyne" ? :-)
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
. uvidime jak to dneska dopadne, vytiskal jsem si, co mi poslala Pheobe a dam mu to precist. |
|
|
|
|