|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
pokuta v holansku a vymahani v CR
Dobrý den,
byl jsem na dovolene v Holandsku a dostal v Goude pokutu za spatne parkovani (ani nevim proc, zadna znacka nikde nebyla a okolo stalo plno aut) ve forme lístečku za sterac v hodnote 56 euro. Holansky neumim, tak jsem to dal neresil a odjel do CR. Mel jsem pujcene auto od kamarada a tak bych byl nerad, kdyby s tim mel nejake potize. Nevite jak je to s vymahanim pokut z Holandska? Diky za odpovedi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
listecek neres, uvidis jestli prijde slozenka. Jestli jo, tak zaplat, z toho se asi nevykroutis a dost rychle to narusta. Jinak tam klidne mohlo byt jen parkovani na povoleni nebo buhvi co.
Jo a muze to klidne trvat i par mesicu nez prijde. Tak se neraduj predem. Otec nema zaplacenou pokutu v Groningenu a ve Frankfurtu a ja zas v Brne, Plzni, Dobrisi a nevim kde jeste. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nieuw Lid
|
Ok, jde mi o to, jak by to ze me vymahali, kdyz nezaplatim. Vzdyt u nas staci rict ze auto ridila osoba me blizka nebo takovy podobny kydy a je z toho clovek venku... No jeste jsem to tedy nezkousel, ale vidim to ve zpravach
. Jde mi o to jestli by to resili pres ceskou policii nebo ceskej soud nebo nejak tak podobne... ? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderator
|
Citaat:
O zpusobu vymahani vam rekne jenom ten, kdo to sam zazil. Hledal jsem na strankach NL ministerstva financi, ale moc tam neukazali. Priznali, ze spoluprace mezi EU zemeni v tomto smeru jeste neni vybrousena. Take je mozne, ze si na vas posviti na hranicnich prechodech, kamery, nasmerovane na cislo, uz tam maji. Zatim to moc nepracuje, jinak bych uz byl o nejakou petku lehci. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
|
do nemecka pokuty chodi i doprovodnym psanim nemecky vsechny. Do ceska vim, ze me (holandska spz) vyfotili za prekrocenou rychlost a za mnou ceske auto v zavesu taky vyfotili a pokuta prisla jen me.
Pro kuuru - tady nikoho nezajima kdo to auto ridil - za pokutu zodpovida ten na koho je auto psane, leda, ze by mel potvrzeni, ze bylo v tom okamziku ukradene. Jsi majitel - zaplat a pak si to vyrizuj s kym chces. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nieuw Lid
|
ok, dík za reakce, asi mi nezbyde nez cekat
|
|